Италианското бижу Аманте-звездата в нашия винен лист

 

Само в ресторант  Ла скара, може да опитате Amante Rosso Veronese I.G.T.Collezione Oro

Верона, районът на производство на това вино, е известен в целия свят като градът на любовта. Това име е дадено благодарение на английския писател Уилям Шекспир, който заимства и донася световна слава на оригиналната история, написана от Луиджи Да Порто, рицар на Серенисима. Историята разказва за две момчета, които, влюбени едно в друго, си разменят любовни думи.

Това име обяснява това вино много добре и с няколко думи. Той представлява връзката с историята на нашата територия, нектар, събран в красивите и емоционални лозя на провинция Верона, който искаме да споделим с нашите клиенти, за да ги накараме да изпитат тези емоции.

L’Amante е резултат от изследователски процес, който доведе до създаването на този уникален продукт, който съчетава две техники, типични за големите червени вина на Верона, „Appassimento“ и „Ripasso“, преразгледани и подобрени само благодарение на опита, натрупан през всички тези години, което прави този процес изключителен за Ca’ del Sette.

Аманте е с наситен рубиненочервен цвят с виолетови отблясъци. Характеризира се със силни нотки на ванилия и червени плодове, кафе и сладък корен, с послевкус на череша, шоколад и какао. С пълен и балансиран вкус; тялото и интензивността се подобряват.

Отлично се съчетава с есенни и зимни храни като задушени меса, яхнии, печено и дивеч. Също така се комбинира добре с по-прости продукти като сушени меса и сирена и шоколад.

 

Leave a Comment